Charleroi Espace Meeting Européen
Charleroi : het onthaal is in haar natuur

Charleroi : het onthaal is in haar natuur

In Charleroi is de natuur van eerst belang

Met een oppervlakte van 10.207 ha, telt Charleroi , ondanks een hoofdzakelijk stedelijk karakter, talrijke parken, arboretums en wilde groene ruimtes.
De steenbergen behoren tot het landschapserfdeel en zijn vandaag één van de belangrijkste troeven voor het toerisme van de stad.
Charleroi bezit ongeveer 1000 ha van natuurlijke ruimtes die een ecologische net vormen met rijke en verschillende flora en fauna, die op buiten gebruik gestelde spoorwegen en op oude mijnplaatsen groien en leven.

Klaar voor een nieuwe economische toekomst…

Charleroi, oude mijnstad, leeft in het tempo van haar traditionele industrie voort.
Tegenwoordig houden glas- en staalindustrie nog altijd een belangrijke plaats in het economisch leven van de stad. De grafische industrie, dankzij de uitgaven Dupuis en de stripverhalen, heeft adelbrieven gekregen.
Vandaag, met de steun van Europa, spreekt zich de economische dynamiek van Charleroi uit in verschillende toekomstsectoren : technologie van de informatie, onderzoek in biomoleculaire wiskunde, diensten aan bedrijven en congresindustrie.
Trots op haar industriele erfdeel, wedt Charleroi ernerzijds op de renovatie van haar stadscentrum, anderzijds op de ontwikkeling van haar periferie.

Sport, cultuur en onthaal

Met nieuwe en moderne infrastructuren in overeenstemming met haar ambities, wenst Charleroi als een echte sportstad beschouwd te worden.
En wat cultuur betreft telt Charleroi talrijke musea en toneelzalen.
In het midden van een streek trots op haar gastronomie en haar authenticiteit, is Charleroi, de sociale en hartelijke hoofdstad van Wallonie, erkend voor haar gastvrijheid.
Boeiende toeristenprogramma’s evenals vriendelijke handels en restaurants van kwaliteit verwachten U en heten U welkom.

Voor meerdere inlichtingen :

www.charleroi.be